top of page

Jak zvednout oční víčka

Nabízíme vám několik účinných přirozených metod, které vám pomohou zvednout pokleslá oční víčka.

Jak zvednout oční víčka

Oteklá a spadlá oční víčka mohou být pro mnoho lidí estetickým problémem, jehož původcem může být nedostatek spánku, dehydratace, únava, ale i příchod vyššího věku, kdy dochází ke stárnutí a tím i snižování pružnosti pokožky.

Existuje však několik přirozených a účinných metod, jak pomoci zvednout oční víčka, aniž byste museli podstoupit náročnou kosmetickou proceduru. Pokud budete dodržovat naše doporučení, nemusíte oční operaci na zvednutí očních víček vůbec absolvovat, nebo máte šanci ji alespoň podstatně oddálit.


Jak si udržet pevná oční víčka

  • Cvičení očních svalů. Jedná se o jednoduché cviky jako je střídavé mrkání nebo pohyby očními bulvami, které pomohou posílit svaly kolem očí.

  • Masáž. Pokud si pravidelně lehce masírujeme oční víčka, zlepšíme jejich prokrvení a zmírníme tak napětí v oblasti očí.

  • Hydratace. Dostatečná hydratace celého těla pomůže zlepšit i stav pokožky očních víček. Dodržujte pitný režim a předejděte dehydrataci, která neprospívá organismu.

  • Strava. Důležité je i zdravé stravování, zdravá strava, která je bohatá na antioxidanty, omega-3 mastné kyseliny, vitamíny a další prospěšné látky pomáhá posílit elasticitu kůže a zlepšit stav očních víček.

  • Spánek. Dostatek spánku je velmi důležitý nejen pro krásné oči s pevnými víčky, ale i pro zdraví celého těla.

  • Používání kvalitní kosmetiky. Krém na oční víčka by měl být nedílnou součástí každodenní péče o pleť. Posiluje a podporuje pevnost očních víček a pomáhá oddálit tvorbu vrásek v okolí očí. Důležité je vybrat kvalitní krém, který bude obsahovat účinné složky, jako je například kyselina hyaluronová nebo retinol.

  • Ochrana očí. Chraňte své oči a oční okolí před nadbytkem slunečního záření. Předejdete tak stárnutí pokožky, tvorbě vrásek a ochabování kůže víček i očního okolí. Pořiďte si kvalitní sluneční brýle, nabízíme vám dioptrické sluneční brýle i polarizační brýle nebo brýle pro řidiče. 


Kosmetické procedury

V současnosti existují i různé kosmetické procedury, například botox, operace povislých očních víček apod., které jsou používány ke zvednutí očních víček. Je však důležité si uvědomit, že tyto procedury mají svá rizika a musí být vždy prováděny kvalifikovaným odborníkem.


Rady optika

V První Optice vám naši odborníci vždy doporučí kvalitní brýle pro různé účely a použití, ať už sportovní, volnočasové nebo společenské, které vám pomohou skvěle vidět a ochrání váš zrak i oční okolí před nepříznivými vnějšími vlivy.

Důležité je si uvědomit, že přirozené metody nemusí vést k rychlému viditelnému výsledku, je třeba je provádět pravidelně po delší dobu, ale jsou naprosto bez jakýchkoli zdravotních rizik. Pokud si zvykneme pečovat o sebe, své oči a oční okolí pravidelně a dlouhodobě, prospěje to nejen našemu vzhledu, ale i celkovému zdraví našeho organismu.

Kosmetické procedury naproti tomu nabízejí rychlý výsledek, ale pokud o své oči a zdraví nadále nepečujeme, měli bychom se připravit na to, že budeme muset tuto proceduru dříve či později opakovat.

Věnujme pozornost celkovému zdraví organismu, hydrataci, spánku, zdravé stravě, kvalitním kosmetickým přípravkům a ochraně zraku před UV zářením a zlepší se nejen stav očních víček, ale i celého organismu. Pro individuální poradenství je vhodné konzultovat problém spadlých víček s odborníkem na oblast očního zdraví.

Comentários


Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page