top of page

Jak správně vyčistit brýle

Aktualizováno: 16. 9.

Čištění brýlí je určitě nejčastějším způsobem údržby brýlí, který všichni provádíme pravidelně. Všichni také víme, jak skvěle je přes dobře vyčištěná skla brýlí vidět.

Čištění brýlí

Pokud chceme, aby nám brýle dobře a dlouho sloužily, musíme o ně pečovat správným způsobem.


Postup správného čištění brýlových skel

  • Používejte správné čisticí prostředky. Používejte mýdlo nebo speciální čisticí prostředky určené pro brýle.

  • Nikdy nepoužívejte žádné drsné nebo abrazivní čisticí prostředky, agresivní saponáty nebo houbičky na nádobí a jiné čisticí prostředky, které mohou poškodit skla nebo rámeček.

  • Opláchněte skla vodou. Před vlastním čištěním skla brýlí opláchněte, abyste odstranili jakýkoliv prach nebo nečistoty, které by mohly sloužit jako abrazivní prostředek.

  • Nikdy nečistěte skla na sucho! 

  • Použijte čisticí sadu na brýle. Zákazníci První Optiky si mohou koupit sadu při pořizování nových brýlí, máme ji pro vás vždy k dispozici, pokud sadu nemáte, opláchněte brýle vlažnou vodou se saponátem a jemně je osušte.

  • Použijte mikrovláknovou utěrku, nejlépe z čistící sady na brýle. Tato utěrka je určena k čištění skel brýlí, látka, ze které je vyrobena je velmi jemná a nepoškodí skla. Pokud nemáte sadu po ruce, použijte jemnou tkaninu (osvědčily se dětské pleny).

  • Použijte antistatický prostředek. Pokud použijete antistatický prostředek k odstranění statické elektřiny, nebudou vaše brýle lapačem jemných nečistot ze vzduchu, které se mohou na sklech brýlí usazovat.

  • Pečujte i o rám brýlí. Nezapomínejte na péči o rámeček brýlí. Použijte jemný čisticí prostředek a utěrku z mikrovlákna k vyčištění rámu. Pokud to není nezbytné, zbytečně rámečky nenamáčejte, mohlo by dojít k jejich poškození.

  • Sušení brýlí. Než si brýle nasadíte, ujistěte se, že jsou úplně suché. K osušení skel nepoužívejte ručník nebo papírovou utěrku, tyto materiály k tomuto účelu nejsou vhodné, mohou poškodit povrch skel nebo zanechat šmouhy.

  • Pravidelnost. Čistěte své brýle pravidelně, zajistíte si tak, že vám budou skvělým pomocníkem a budou se vám dobře nosit.


Rada optika

Důležité je si uvědomit, že správná péče o brýle prodlouží jejich životnost a zajistí také, že budou naším každodenním funkčním pomocníkem. Pokud máte pochybnosti, zda používáte k čištění správné přípravky a materiály, zastavte se na některé z poboček První Optiky, rádi vám poradíme.

Pokud máte dojem, že přes brýle špatně vidíte i po jejich vyčištění a víte, že máte správné dioptrie, je možné, že došlo k poškrábání nebo jinému poškození skel, zastavte se u nás, zjistíme, kde je problém. 


Měření zraku bez front

Pokud jsou skla brýlí v dobrém stavu a stejně špatně vidíte, mohlo se stát, že vám již nestačí dioptrie, které vaše brýle mají. V tom případě vám doporučujeme nechat si překontrolovat zrak. Objednejte se on-line, nebo zavolejte na +420 775 888 001, případně napište na info@prvnioptika.cz, určitě vybereme termín, který vám bude vyhovovat.

Můžete najednou vyřídit jak měření zraku bez fronty a dlouhého čekání na termín, tak i případný nákup kvalitních brýlí za dobrou cenu. Při nákupu brýlí vám automaticky nabídneme čisticí sadu na brýle za dobrou cenu.


17 zobrazení

Comments


Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page